Pohjantähtirastit 2019

Pohjantähtirastit suunnistetaan 11.5.-12.5.2019 Oulun Isokankaalla.

Lauantaina kilpaillaan keskimatka ja sunnuntaina pitkämatka.


Maastokuvaus

Pohjantähtirastit järjestetään tänä vuonna Oulun Sanginjoen Isokankaalla, jossa edellisen kerran on kilpailtu vuonna 2005. Kuten alueen nimikin kertoo, pääosa kilpailumaastosta on mäntyvaltaista kangasmaastoa. Kangasalueilla näkyväisyys on hyvä ja tasaisimmilla alueilla ei kartastakaan luettavaa polkujen ja yksittäisten kivien lisäksi juuri löydy. Suunnistajan onneksi muinainen merenranta muodosti kankaille 6000-8000 vuotta sitten myös dyyniytyneitä rantavalleja, jotka tarjoavat nyt yhdessä nopean maastopohjan kanssa maaston haastavimmat suunnistustehtävät. Vaikka radat pääosin sijoittuvat nopeaan kangasmaastoon, löytyy kummankin päivän ratojen loppuosalle peitteisempää kangasmaastoa ja myös hieman metsäistä suota.

Suunnistajaa Isokankaalla ilahduttaa myös metsäkuvioiden yhtenäisyys, eikä radoilla tarvitse juurikaan aukoilla tai taimikoissa juosta. Maaston paikalliset korkeuserot ovat oululaiseen tapaan varsin maltillisia, mutta silti kilpailualueen korkein kohta Takaharjun laki on noin 40 metriä Sanginjoen varressa sijaitsevaa kilpailukeskusta korkeammalla.

Pääosa kilpailualueesta on Sanginjoen ulkometsä- ja Isokankaan suojelualuetta. Alue on tärkeimpiä yhtenäisiä Oulun säilyneitä luonnonalueita ja suosittu retkeilykohde. Kilpailuviikonloppunakin kunnioitamme alueen luontoa ja muita virkistyskäyttäjiä, emmekä jätä maastoon vierailustamme ylimääräisiä roskia tai jälkiä.

Lisätietoja Isokankaan luonnonsuojelualueesta löytyy Oulun kaupungin internetsivuilta.

Alueen arvokkaaseen geologiaan voi tutustua täällä.

Kuvia Isokankaan maastosta.

Isokangas

Isokangas

Isokangas

Kilpailu:

- Kilpailukutsu

- Karttanäyte

Lähtölistat:


Tulokset:


Majoitus:

"Kysy majoitusta ..."


Lasaretti