Pohjantähti-sprintti 2021

Avoin kansallinen kaksiosainen sprinttisuunnistuskilpailu.

Oulussa sunnuntaina 29.8.2021


Kaakkurin keskus tarjoaa hienot puitteet Pohjantähtisprinttiin

Pohjantähtisprintti kilpaillaan kaksiosaisena sprinttisuunnistuskilpailuna Oulun Kaakkurissa 29.8. Kaakkuri on sprinttisuunnistukseen täysin uutta aluetta.

Kaakkurin keskus on kerrostalovaltainen alue, jonka maamerkki on Oulun korkeimpiin rakennuksiin kuuluva 12-kerroksinen Sirius. Kerrostalokorttelien ohella omat haasteensa tarjoavat Kaakkurin monipuoliset julkiset rakennukset.

Kartoittaja Petri Karjalainen on laatinut yhteistyössä Oulun Reippaan Kauko Myllymaan kanssa kilpailukartan. Karjalainen pitää Kaakkuria erinomaisena alueena sprinttisuunnistukseen:

  • Maastona Kaakkuri ei ole perinteistä ruutukaava-aluetta. Kaavan monimuotoisuus tarjoaa haastetta suunnistukselle.

Ratamestari Mikko Kesälän pöydällä syntyvät radat kaksiosaiseen sprinttiin.

  • Kaakkurin alue tarjoaa hyvät puitteet hyvien reitinvalintavälien suunnittelulle. Lisäaitoja ei lähtökohtaisesti tarvita vaikeuttamaan suunnistustyöskentelyä. Kerrostalot ja niiden aitaukset antavat hyvän lähtökohdat ratamestarityöskentelylle. Kaakkurin alueelle on kohtuu haastava miettiä pidempiä välejä, koska maastossa ei ole selkeitä aluetta hajottavia teitä tai muita aluetta hajottavia elementtejä. Tämä tietää hyvää siihen, ettei suunnistajallakaan ole helppoa hahmottaa parhaita reittejä kovassa vauhdissa. Silmille ponnahtavia selkeitä reittejä ei ole samalla tavalla kuin yleensä sprintissä tuppaa olemaan. Kaakkurin koulu ja keskuksen alue on poikkeuksellisen hienoa sprinttisuunnistukseen.

Kesälä lupaa sprintin SM-kisoihin valmistautuville suunnistajille hyvän kenraaliharjoituksen:

  • Suunnistajille on luvassa haastava sprintti, joka toimii varmasti hyvin valmistavana kisana Juvan SM-sprinttiin. Arvokisoihin kuuluvia ansoja ei ole luvassa. Suunnistuksen sujuvuudella ja reitinvalinnoilla jyvät erottuva akanoista. Radat eivät tule kuitenkaan olemaan poikkeuksellisen vaikeita, joten sprinttiin kuuluvaa kovaa fysiikkaa tarvitaan kärkisijoille pääsemiseksi.

Tervetuloa Kaakkuriin!

Sirius

12-kerroksinen Sirius

Kilpailu:

Kilpailukutsu

Lähtölistat:


Tulokset: