Junnutiimi

Lastenryhmä

- SK Pohjantähden lasten ryhmä -


Hippo-suunnistuskoulu uusille lajin pariin tuleville lapsille järjestetään huhti-toukokuussa. Suunnistuskoulun jälkeen on mahdollisuus jatkaa seuran jäsenenä perhesuunnistusryhmässä.

Perhesuunnistus on perheen yhteinen harrastus. Se sopii kaikenikäisille lapsille huoltajan kanssa. Aikaisempaa suunnistuskokemusta ei tarvita; perhesuunnistuksissa suunnistusta opettelevat lapset ja aikuiset yhdessä. Perhesuunnistuksen on tarkoitus tuottaa harrastajille iloista mieltä ulkoillen Oulun alueella. Tapahtumiin voi osallistua silloin kun perheelle sopii.

Perhesuunnistajille pyritään kesäkaudella järjestämään harjoituksia n. 1-2 krt/kk. Harjoituksissa kerrataan suunnistuksen alkeita mm. piha- ja korttelikarttoja hyödyntäen. Talvikaudella ryhmäläiset voivat osallistua talvisarja yhteydessä järjestettäviin perhesuunnistustapahtumiin.

Perhesuunnistukseen pääset mukaan liittämällä lapsen SK Pohjantähden jäseneksi rekisteröimällä hänet MyClub-jäsenpalveluun ja liittymällä perhesuunnistusryhmään. Lähetä myös sähköpostia skannihanna@gmail.com ja kerro lapsen nimi ja ikä sekä vanhemman puhelinnumero, joka/jotka lisätään perhesuunnistuksen WhatsApp-ryhmään.

SK Pohjantähden lasten ryhmä: pikkueSKot ja -eSKottaret

Lasteryhmän tarkoituksena on tukea aktiivisesti suunnistusta harrastavia lapsia kehittymään suunnistajina ikätason tavoitteiden mukaisesti. Ryhmässä opetellaan systemaattisesti suunnistuksen perustaitoja ja rohkaistaan osallistumaan myös iänmukaiseen kilpailutoimintaan. Toiminnan tarkoituksena on harjoitella ja kehittää monipuolisesti erilaisia fyysisiä ominaisuuksia ja luoda lapsille myös yhteisöllisyyden ja ryhmään kuulumisen tunnetta.

Lastenryhmä on tarkoitettu 7-12 -sarjoissa kilpaileville tai aloitteleville vanhemmille suunnistajille.

Touko-syyskuussa lapset harjoittelevat viikoittain. Taitoharjoituksissa jokaiselle lapselle pyritään tarjoamaan omaan taitotasoon sopivia harjoituksia. Harjoituksissa toimitaan joustavissa ryhmissä sen mukaan miten suunnistustaito kehittyy. Harjoitukset ryhmitellään pääsääntöisesti kolmeen taitotasoon:

    “Starttiryhmä” on suunnattu 7-10-vuotialle lapsille, mutta myös myöhemmässä ikävaiheessa harrastuksen pariin liittyvät voivat aloittaa aktiivisemman harrastamisen starttiryhmän radoilla. Harjoitukset toteutetaan joko siimarin tai varjostajan avulla. Vanhemman osallistuminen starttitason lapsen harjoitukseen varjostajana on olennaista. Myös perhesuunnistusryhmä saattaa välillä vierailla starttitason harjoituksissa.

    “Tsemppiryhmän” radat on suunnattu 10-12-vuotiaille, jo suunnistuksen alkeet itsenäisemmin hallitseville lapsille. Harjoitukset toteutetaan tukeutuen turvalliseen polkuverkostoon. Suunnistajat liikkuvat maastossa pääosin yksin.

    “12-vuotiaiden valmennusryhmän” radat on tarkoitettu suunnistajille, jotka haluavat harjoittaa suunnistustaitojaan H/D 12-14 sarjojen ratojen tasolla. Pyritään tarjoamaan muutamia mahdollisuuksia harjoitella nuorten ryhmän mukana.

Kesän aikana lapsilla on mahdollisuus osallistua suunnistusleireille.

Talvikaudella pikkueSKot ja -eSKottaret kokoontuvat salivuorolla kerran viikossa.

Lasten toiminnan järjestämisen vastuuohjaajat ovat Hanna Kangas ja Anni Hokkanen.

Lisätietoja lasten toiminnasta skannihanna(at)gmail.com.