Pohjantähti-sprintti 2021

Avoin kansallinen kaksiosainen sprinttisuunnistuskilpailu.

Oulussa sunnuntaina 29.8.2021


Hylkäyksiä iltapäivän kisassa

Iltapäivän kisan jälkeen tuli muutama hylkäys maastovalvonnasta. Nämä tiedot eivät ehkä tavoittaneet kaikkia kilpailijoita paikan päällä, joten sen takia vielä informaatiota tämän foorumin kautta.


KILPAILUNUMEROT KÄYTÖSSÄ (28.8 klo 16)

Kilpailunumerot on päätetty ottaa käyttöön toisin kuin aikaisemmin ohjeissa kerrottiin. Tämä osittain siksi, että maastovalvonta helpottuu.


Lisäyksiä kilpailuohjeeseen (päivitetty 28.8 klo 11)

Matkat

Lähtölistoissa on matkat ilmoitettu linnuntietä. Sprintin matkat tulisi ilmoittaa lyhintä reittiä pitkin, joten matkat ovat todellisuudessa pitempiä.

Kielletyt alueet

Iltapäivän kisassa osa radoista ylittää alueen läpi kulkevan Pesätien. Tie on merkitty kielletyksi suojateitä lukuun ottamatta. Tien ylitys sallittu vain suojateiden kohdalta. Tienylitystä valvotaan.


EI kuntosuunnistusta su 29.8 (päivitetty 6.8)

Aiemmasta kutsusta poiketen kuntosuunnistusta ei ole tarjolla kisojen aikaan sunnuntaina. Kuntosuunnistus mahdollisuus tiistaina Oulu-rasti kalenterin mukaisesti 31.8.2021, Kaakkuri, sprintti.


Kaakkurin keskus tarjoaa hienot puitteet Pohjantähtisprinttiin

Pohjantähtisprintti kilpaillaan kaksiosaisena sprinttisuunnistuskilpailuna Oulun Kaakkurissa 29.8. Kaakkuri on sprinttisuunnistukseen täysin uutta aluetta.

Kaakkurin keskus on kerrostalovaltainen alue, jonka maamerkki on Oulun korkeimpiin rakennuksiin kuuluva 12-kerroksinen Sirius. Kerrostalokorttelien ohella omat haasteensa tarjoavat Kaakkurin monipuoliset julkiset rakennukset.

Kartoittaja Petri Karjalainen on laatinut yhteistyössä Oulun Reippaan Kauko Myllymaan kanssa kilpailukartan. Karjalainen pitää Kaakkuria erinomaisena alueena sprinttisuunnistukseen:

  • Maastona Kaakkuri ei ole perinteistä ruutukaava-aluetta. Kaavan monimuotoisuus tarjoaa haastetta suunnistukselle.

Ratamestari Mikko Kesälän pöydällä syntyvät radat kaksiosaiseen sprinttiin.

  • Kaakkurin alue tarjoaa hyvät puitteet hyvien reitinvalintavälien suunnittelulle. Lisäaitoja ei lähtökohtaisesti tarvita vaikeuttamaan suunnistustyöskentelyä. Kerrostalot ja niiden aitaukset antavat hyvän lähtökohdat ratamestarityöskentelylle. Kaakkurin alueelle on kohtuu haastava miettiä pidempiä välejä, koska maastossa ei ole selkeitä aluetta hajottavia teitä tai muita aluetta hajottavia elementtejä. Tämä tietää hyvää siihen, ettei suunnistajallakaan ole helppoa hahmottaa parhaita reittejä kovassa vauhdissa. Silmille ponnahtavia selkeitä reittejä ei ole samalla tavalla kuin yleensä sprintissä tuppaa olemaan. Kaakkurin koulu ja keskuksen alue on poikkeuksellisen hienoa sprinttisuunnistukseen.

Kesälä lupaa sprintin SM-kisoihin valmistautuville suunnistajille hyvän kenraaliharjoituksen:

  • Suunnistajille on luvassa haastava sprintti, joka toimii varmasti hyvin valmistavana kisana Juvan SM-sprinttiin. Arvokisoihin kuuluvia ansoja ei ole luvassa. Suunnistuksen sujuvuudella ja reitinvalinnoilla jyvät erottuva akanoista. Radat eivät tule kuitenkaan olemaan poikkeuksellisen vaikeita, joten sprinttiin kuuluvaa kovaa fysiikkaa tarvitaan kärkisijoille pääsemiseksi.

Tervetuloa Kaakkuriin!

Sirius

12-kerroksinen Sirius