Pt-sprint 2024 ennakko

Pohjantähti-sprintti juostaan perinteiseen tapaan viikko ennen SM-sprinttiä eli sunnuntaina 5.5. Sprintti sisältää kaksi erillistä kilpailua eri alueilla ja tulokset muodostuvat yhteisaikojen mukaan. Aamupäivän kilpailu on myös Pohjois-Pohjanmaan mestaruuskilpailu.
Alueena käytössä on Heinäpää ja Lyötyn eteläosa, sisältäen pääosin sprinttisuunnistuksen kannalta uutta aluetta. Heinäpään urheilukeskuksesta on vanha sprinttikartta, jossa on viimeksi suunnistettu talvisarjaa muutama vuosi sitten. Kuten aina Pt-sprintissä, alueet sopivat sprinttisuunnistukseen mainiosti, tarjoten mahdollisuuden toteuttaa aamu- ja iltapäivälle toisistaan sopivasti poikkeavat radat. Alueelta löytyy puistoja, kauppakortteleita, yksi 20m korkuinen mäki, muutama metsäsaareke ja tärkeimpänä vaihtelevan ikäisiä, runsaasti yksityiskohtia sisältäviä kerrostalokortteleita. Karttapaloja kilpailumaastosta löytyy alta.
Kilpailualue on julistettu harjoituskieltoon (tarkemmin oheisessa kuvassa tai Suunnistusliiton Karttarekisterissä), kielto kattaa (sääntöjen mukaisesti) suunnistusharjoittelun ja kaksi viimeistä viikkoa ennen kilpailua kaiken liikkumisen. Kilpailupaikalle saapuminen ja verryttelyyn sallitut alueet kuvataan tarkemmin kutsussa ja kilpailuviikolla julkaistavassa kilpailuohjeessa. Alueen on kartoittanut Petri Karjalainen, paitsi Lyötyn puolen Panu Hyvönen. Ratamestareina toimii Panu Hyvönen, kuudetta kertaa Pohjantähti-sprintissä.
Pitemmäksi aikaa Ouluun tuleville löytyy myös omatoimisesti juostavaksi sprinttiharjoituksia (talvisarjan taitoratoja tai kevään Sprintticupin ratoja), kiinnostuneet kyselkää järjestäjiltä. Samoin kannattaa huomata majoitustarjous.