VNS 2022 tuo taas marraskuun iloksi Petri Karjalaisen kolme uutta karttaa ja niille suunnitellut haastavat radat:

Eliitti: Vähän pääsarjan tavanomaista rataa pidempi sprinttirata, jolla haaste on viritetty tappiinsa. Katujen ja puistojen valtiaille!

Aktiivi: Sprinttihaastetta on tälläkin radalla, mutta aavistuksen vähemmän pituutta ja vähän maltillisempaa pyöritystä.

Seikkailu: Rata, jolla suunnistushaaste on aloittelijalle sopiva unohtamatta löytämisen riemua. Runsasrastiset, koko perheelle sopivat radat.

Ritaharju 9.11.2022 klo 17.30-18.45

Ritaharjun uudenkarheassa kaupunginosassa uusi kartta alueella, jolla ei ole ennen sprinttisuunnistettu. Haastavat radat laatii maajoukkuesuunnistaja Anna Haataja.

Karttalinkki lähtöpaikalle

Tapahtuman erillisohjeet

Tulokset

Väliajat (osa väliajoista jäi puuttumaan tulospalvelukoneen hyydyttyä)

Reitinvalinta-analyysit (Mika Seppänen)

Mäntylä 16.11.2022 klo 17.30-18.45

Myös Mäntylän kartta on uunituore ja sille radat laatii Pohjantähtisprintin laaturadoista useana vuonna vastannut Panu Hyvönen.

Karttalinkki lähtöpaikalle

Tapahtuman erillisohjeet

Tulokset

Väliajat

Laanila 23.11.2022 klo 17.30-18.45

Laanila on saanut uinua Pohjantien ja Tulliväylän välissä suunnistajilta turhankin rauhassa. Laanilan radat uudelle kartalle laatii yösuunnistuksen SM-mitalisti Ville Parkkinen.

Karttalinkki lähtöpaikalle

Tapahtuman erillisohjeet

Tulokset

Väliajat

Reitinvalinta-analyysit (Mika Seppänen)

Tapahtumaohje

 Ilmoittautuminen

Tapahtumiin ilmoittaudutaan ennalta täyttämällä ilmoittautumislomake ja maksamalla osallistuminen ennakkoon. Ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään tapahtumaa edeltävänä maanantaina klo 24.00 mennessä.

Paikan päällä ilmoittauduttaessa maksuvälineinä tasaraha (tai liikuntasetelien ja rahan yhdistelmä) tai tilisiirto.

Ilmoittautuminen paikan päällä lähtöpaikalla.

Emitin vuokraaminen

Emit-kortteja vuokrataan eliitti ja aktiiviradoille ennakkoon ilmoittautuneille 2 euroa/tapahtuma. Seikkailuradalle emitin saa maksutta ilmoittauduttaessa tapahtumapaikalla. Ennakkoon varatun emitin saa lähtöpaikalla.

Lähtöajat

Lähtöaika on 17:30-18:45. Lähtö tapahtuu Oulurastiperiaatteella kahdesta jonosta:

Jono 1 Eliitti

Jono 2 Aktiivi ja Seikkailu

Lamppu ja kengät

Kaupunkisuunnistuksessa katuvalot auttavat monissa kohdin suunnistusta. Reitille saattaa osua kuitenkin pimeitäkin kohtia, jossa otsalamppua tarvitaan muuhunkin kuin kartan lukuun. Kevyt, mutta tarvittaessa kohtuullista valotehoa antava lamppu on käytännöllisin.

Mikäli ei ole vaaraa lumesta ja pakkasesta, sprinttisuunnistuskenkä tai niiden puuttuessa lenkkikenkä on paras jalkine. Jäisissä oloissa nastallinen talvijuoksukenkä on paras jalkine.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu koko kolmen tapahtuman sarjaan on 20 euroa. Yksittäisiin tapahtumiin osallistumismaksu on ennakkoon 8 euroa ja paikan päällä 10 euroa. Alle 18-vuotiaat puoleen hintaan. Seikkailurata 4 euroa/kartta. Seikkailuradalle ilmoittautuminen vain paikan päällä.

SK Pohjantähden lapset, nuoret ja valmennusryhmien jäsenet ilmaiseksi.

Maksutavat:

  • Tilisiirto tilille FI70 5741 3620 4424 56 SK Pohjantähti, viitenumero 7650
  • Mobiilimaksu (Smartum, ePassi, Edenred)
  • Liikuntasetelien tai tasarahan toimittaminen lähtöpaikan karttalaatikkoon

Kartat

Tapahtumien kartat ovat laadukkaita 1:4000 (tai 1:3000) sprinttisuunnistuskarttoja. Kartoittaja Petri Karjalainen. Kartat ovat valmiiksi muoveissa lähtöpaikalla olevissa postilaatikoissa.

Toiminta tapahtumapaikalla

Suosi polkupyörää, mutta muista valaisin! Autolla saapuessasi parkkeeraa sallituille parkkipaikoille. Ei erillistä pysäköinnin ohjausta. Suunnistaja voi jättää auton vaikka vähän kauemmaksi tapahtumapaikasta ruuhkien välttämiseksi ja hölkkäillä paikalle.

Alkuverryttelyn jälkeen tule suoraan lähtöpaikalle. Lähtöpaikka ilmoitetaan tapahtuman erillisohjeissa. Ilmoita nimesi ja jos olet maksanut ennakkoon, voit ottaa kartan ja lähteä matkaan. Jätä edelliseen lähtijään kohtuullinen väli mikäli lähtö ruuhkautuu.

Huomioi liikenne ja muut liikkujat. Älä ylitä teitä muualta kuin sallituista ylityspaikoista.

Tarkista tapahtuman erillisohjeista, onko emitin purku maalissa. Jos ei ole, seuraa viitotusta emitin purkuun. Tarkistuta emit ja luovuta lainaemit.

Kielletyt kohteet

Kaupunkialueella suunnistettaessa kartan kiellettyjä kohteita on ehdottomasti kunnioitettava. Tutustuthan Suomen Suunnistusliiton sivuilla ohjeisiin karttaan merkityistä kiellettyistä kohteista