Sprinttisuunnistuksen SM-kisat palaavat Ouluun vuonna 2026

Sprinttisuunnistuksen SM-kisat palaavat Ouluun vuonna 2026, jolloin kaupunki on myös Euroopan kulttuuripääkaupunki. SK Pohjantähti on valittu järjestämään sprinttisuunnistuksen uusien kilpailumuotojen, Knock-Outin ja sprinttiviestin SM-kilpailut keväällä 2026. Kisat järjestetään Ouluhallin ympäristössä, joka tarjoaa monipuolisia, haastavia ja yllättäviäkin reittejä kilpailijoille. Edellisen kerran Oulu isännöi sprinttisuunnistuksen SM-kisoja vuonna 2018, jolloin kilpailukeskus oli Raatissa ja radat kulkivat Hupisaarilla ja Myllytullissa.

Knock-Outin SM-kisa järjestetään yleisille ja H/D18-sarjoille. Samalla järjestetään avoin kansallinen Pohjantähti-sprintti muille sarjoille. SM-sprinttiviesti järjestetään sarjoille H/D18, H/D21, H/D45 ja H/D60. Tiedot ja kilpailun päivämäärä täsmentyvät lähempänä ajankohtaa. Vuoden 2026 suunnistuksen maailmanmestaruuksista kilpaillaan Italian Genovassa sprinttimatkoilla, joten Oulun SM-kilpailut ovat merkittävä näytön paikka suomalaisille huippusuunnistajille.

Sprinttisuunnistus on nopeatempoinen ja taktinen laji, jossa pienetkin virheet voivat ratkaista kilpailun. Knock out -sprintti muistuttaa maastohiihdon sprinttikilpailuja. Alkuerissä on kuusi erää, joissa kussakin on kuusi suunnistajaa. Kustakin erästä välieriin etenee kolme parasta. Kunkin välierän kaksi parasta etenee kuuden kilpailijan finaaliin. Knock-Out-sprintti ja sprinttiviesti ovat näyttäviä kilpailumuotoja, jotka tarjoavat elämyksiä myös yleisölle ja sopivat hyvin kulttuuripääkaupunkivuoteen.

Sprinttimatkoilla kisataan Oulussa seuraavan kerran jo 5.5.2024. Yhtäjaksoisesti vuodesta 2013 järjestetty Pohjantähti-sprintti pidetään tänä vuonna Heinäpäässä. Lisätietoja kilpailusivulla osoitteessa https://skpohjantahti.fi/index.php/ptsprint24/

Lisätietoja
toimisto@skpohjantahti.fi
https://www.skpohjantahti.fi/
https://oulu2026.eu/
SM Sprintti 2018 kilpailija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *